,,A fonal formálja a szemet, a kötés összekovácsolja a barátságot, a kézimunka pedig összeköti a nemzedékeket."
Karen Alfke, tervező, oktató

2010. augusztus 18., szerda

Jogi dolgok.

Szomorúan tapasztaltuk, hogy néhány "ember"társunk az ingyenesen letöltött mintákat, újságokat pénzért árusítja. És mindez szerinte így rendben is van...

Tehát minden ide látogató figyelmét felhívom a következőkre:
1; Az ide feltett anyagok saját célra ingyenesen felhasználható (letöltheted, tárolhatod, illetve megtekintheted), hisz ezért nyilvános ez a blog.
2; Az itt található anyagok kereskedelmi forgalma tilos. Tehát nem adhatod el, hisz nem is a Te tulajdonod, nem Te dolgoztál vele...
3; Amennyiben a blogban talált anyagot közzéteszed (saját weboldaladon vagy blogodban, illetve egyéb módon), elvárjuk hogy tüntesd fel az eredeti mű szerzőjét, vagy ezt a blogot.
Mindezt akkor is, ha "csak egy képet", vagy hasonlót veszel át.
4; Származékos műveket hozhatsz létre (pl. ha egy minta egy részét megváltoztatod, vagy az eredeti szövegbe belejavítasz, hozzáírsz), akkor is tüntesd fel a szerzőt vagy ezt a blogot mint az eredeti mű forrását.
5; Amennyiben származékos művet hoztál létre, azt ugyanezekkel a feltételekkel KELL továbbadnod. (tehát azt továbbra sem adhatod el).
6; A szerző(k) jogait ez a nyilatkozat nem befolyásolja. Tehát amennyiben valamelyik itt megjelent művet szeretnéd (például egy könyvben) megjelentetni, akkor a szerző(k) hozzájárulásával ettől a nyilatkozattól el lehet térni.
7; A korrektség jegyében Mi is feltüntetjük ha átveszünk valamit. Ebben az esetben a szerzői jogok természetesen az eredeti tulajdonost illetik meg, így bármilyen további felhasználáshoz az Ő hozzájárulását kell kérned...

Remélem ezekkel a nem túl magas elvárásokkal egyetértesz. S idővel szerintem a tartalomra sem lehet panaszod. (ehhez kis türelmet kérünk, mivel időre van szükségünk az elkészítésükhöz)
Sajnos mostanában a jószándékú kézimunkázóknak ilyenekkel is kell vacakolniuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése