,,A fonal formálja a szemet, a kötés összekovácsolja a barátságot, a kézimunka pedig összeköti a nemzedékeket."
Karen Alfke, tervező, oktató

2010. szeptember 17., péntek

RECEPTEK

Sós sajtos keksz

1 kg liszt
40 dkg reszelt sajt (trappista)
1 cs köménymag
3 egész tojás
1 kanál zsír
4 kávéskanál só
1 sütőpor
1 kispohár tejföl
25 dkg margarin
Kevés tej

Ezeket összegyúrjuk. Pár órát, de jobb ha egy éjjelt pihentetjük.
Kisebb darabokból 2-3 cm-es rudakat sodrunk, amit azután újnyi szeletekre vágjuk.
Ezeket a gombócokat keksz sütővel barnára sütjük.

Én kontakt grillel sütöttem 3-4 db-ot teszek bele távon egymástól, hogy amikor kilapul legyen hely neki.
Lehet kapni keksz sütőt is, de abba csak 1 db-ot tudsz sütni egyszerre.
Vagy olyan gofrisütő ami vékonyat süt.

Finomabb ha a teteje kicsit pörcösödik. Csak mikor teljesen kihűltek akkor tedd dobozba, mert különben megpuhul.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése