,,A fonal formálja a szemet, a kötés összekovácsolja a barátságot, a kézimunka pedig összeköti a nemzedékeket."
Karen Alfke, tervező, oktató

2010. szeptember 19., vasárnap

Zalai finom falatok

Zalai finom falatok
/Ahogy én készítem/

Készíthető sertéshúsból,csirke vagy pulykamell filéből.A húst felszeleteljük,sózzuk,borsozzuk.
Nyers burgonyát lereszeljük.Hozzáadunk egy kevés sót,1 pohár kefirt vagy natur joghurtot,annyi lisztet,hogy palacsinta tésztánál sűrűbb legyen.A húsokat először lisztbe,aztán a burgonyás masszába forgatjuk,panírozzuk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
/Eredeti recept szerint sűrű palacsinta tésztába reszeljük a burgonyát,a továbbiakban ugyanúgy készítjük./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése