,,A fonal formálja a szemet, a kötés összekovácsolja a barátságot, a kézimunka pedig összeköti a nemzedékeket."
Karen Alfke, tervező, oktató

2010. augusztus 20., péntek

Ez az, ezt szeretném, ha valakinek van valami ötlete, de akár kérdése is, tegye fel.
Nyüzike köszönöm:-))

Hasznos tudnivalók

2010. augusztus 18., szerda

Visszaélések elkerülésére

Avagy mit tehetsz ha pénzért adnak ingyenes tartalmat...

Semmiképp ne vásárold meg.

Gyanús lehet ha nagyon olcsón adnak valamit. Alapvetően egy nagyobb munkát vagy rendes áron adnak, vagy ingyen. Nem szokás 50-100 forintért adni egy keresztszemes mintát...
Gyanakodhatsz továbbá ha a "kereskedő" homlokegyenest ellentétes stílusú dolgokat ad el. (különböző újságok, esetleg több országból vegyesen, stb) Ezeket általában ingyen is megtalálod csak jól kell kérdezned a keresőprogramtól.

Mivel segítheted hogy ezek megszűnjenek?

Amennyiben ezt egy online piactéren tapasztalod (Vatera, Teszvesz, Zsibvasar, Ebay, stb.), akkor jelzed az eladónak, és az oldal üzemeltetőjének.
Amennyiben más helyen találod meg (weboldal, Picassa, stb.) Jelzed az oldal üzemeltetőjének, így lekerül a tartalom. Amennyiben sokan tesznek így, akkor az ilyen "embereknek" csak munkájuk lesz, nem bevétele. Tehát egy idő után nem fogja megérni számukra...
Persze nem vagyok naív, próbálkozók mindig lesznek...

S mindez miért jó Neked?

Elsőre csak az látszik számodra, hogy macerásabb, hisz 10-20-50-100 percet kell rászánnod egy minta vagy újság ingyenes letöltésére, egyszerűbb 50-100-300 Forintért megvenni...
Azonban ha elkészítesz egy mintát, bescannelsz egy újságot, akkor már tudod mekkora feladat mindez. S ha már ingyen elérhetővé teszed Téged is ugyanúgy felháborít ha más szeretne hasznot húzni a munkádból.
S nem mellékesen egy idő után az ingyenesen elérhető tartalmak kerülnek túlsúlyba, így hosszú távon a pénztárcád is kíméled.

Köszönjük ha így teszel.

Ez is kézimunka , még ha nem szokványos is..


Előszó ! mikor a szerkesztésre gondoltam nem fordult meg bennem hogy a cím alatti szöveg oda kerül. De nagyon jól van az ott ..........
Elmúlt két éve hogy megismertem ezt a virtuális világot, és mindig felbukkan ilyen és hasonló eset. Én kérek elnézést...........................
Tudom hogy mennyit dolgoztak vele topik társaim.


Belefogtam egy nagy méretű terítő horgolásába , de néha tartok szüneteket.
Ma szinte " kifolyt " az ujjaim közül egy pár babafej.
Ha valakit érdekel a készítés menete nyugodtan varrja meg, én örülnék a legjobban hogy másnak is sikerül .
Egy hurkából indult az egész, aminek az egyik végét beöltöttem , aztán jó keményre tömtem és kézzel , tűvel alakítgatva ez lett belőle.

Csak szólok van már aki így tanulta meg a baba készítést és már messze fölöttem jár.
Tehát nem kell tőle megriadni.
Jó munkát kívánok a gyakorláshoz :-)

Jogi dolgok.

Szomorúan tapasztaltuk, hogy néhány "ember"társunk az ingyenesen letöltött mintákat, újságokat pénzért árusítja. És mindez szerinte így rendben is van...

Tehát minden ide látogató figyelmét felhívom a következőkre:
1; Az ide feltett anyagok saját célra ingyenesen felhasználható (letöltheted, tárolhatod, illetve megtekintheted), hisz ezért nyilvános ez a blog.
2; Az itt található anyagok kereskedelmi forgalma tilos. Tehát nem adhatod el, hisz nem is a Te tulajdonod, nem Te dolgoztál vele...
3; Amennyiben a blogban talált anyagot közzéteszed (saját weboldaladon vagy blogodban, illetve egyéb módon), elvárjuk hogy tüntesd fel az eredeti mű szerzőjét, vagy ezt a blogot.
Mindezt akkor is, ha "csak egy képet", vagy hasonlót veszel át.
4; Származékos műveket hozhatsz létre (pl. ha egy minta egy részét megváltoztatod, vagy az eredeti szövegbe belejavítasz, hozzáírsz), akkor is tüntesd fel a szerzőt vagy ezt a blogot mint az eredeti mű forrását.
5; Amennyiben származékos művet hoztál létre, azt ugyanezekkel a feltételekkel KELL továbbadnod. (tehát azt továbbra sem adhatod el).
6; A szerző(k) jogait ez a nyilatkozat nem befolyásolja. Tehát amennyiben valamelyik itt megjelent művet szeretnéd (például egy könyvben) megjelentetni, akkor a szerző(k) hozzájárulásával ettől a nyilatkozattól el lehet térni.
7; A korrektség jegyében Mi is feltüntetjük ha átveszünk valamit. Ebben az esetben a szerzői jogok természetesen az eredeti tulajdonost illetik meg, így bármilyen további felhasználáshoz az Ő hozzájárulását kell kérned...

Remélem ezekkel a nem túl magas elvárásokkal egyetértesz. S idővel szerintem a tartalomra sem lehet panaszod. (ehhez kis türelmet kérünk, mivel időre van szükségünk az elkészítésükhöz)
Sajnos mostanában a jószándékú kézimunkázóknak ilyenekkel is kell vacakolniuk...

2010. augusztus 17., kedd

Kedves Zsóka!
Meg vagyok illetődve, köszönöm a díjat!
Tényleg nincs blogom!:-))
Várom, hogy írjatok is:-))
Picasás képtárunk

Új lehetőség

Kedves Topikcsaládom!
Úgy gondoltam, hogy  nyitok egy blogot, amit megosztok Veletek. Így a képtárak linkjét, képeket magatok is fel tudjátok tölteni. 
Szerkesszük együtt:-:-))

Akinek kedve van ehhez, kérjen tőlem meghívást, amit gmail-címről teheti. Akinek nincs, nem sok időbe kerül, hogy megcsinálja.

Szeretettel: Jolimama