,,A fonal formálja a szemet, a kötés összekovácsolja a barátságot, a kézimunka pedig összeköti a nemzedékeket."
Karen Alfke, tervező, oktató

2010. szeptember 19., vasárnap

Zalai finom falatok

Zalai finom falatok
/Ahogy én készítem/

Készíthető sertéshúsból,csirke vagy pulykamell filéből.A húst felszeleteljük,sózzuk,borsozzuk.
Nyers burgonyát lereszeljük.Hozzáadunk egy kevés sót,1 pohár kefirt vagy natur joghurtot,annyi lisztet,hogy palacsinta tésztánál sűrűbb legyen.A húsokat először lisztbe,aztán a burgonyás masszába forgatjuk,panírozzuk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
/Eredeti recept szerint sűrű palacsinta tésztába reszeljük a burgonyát,a továbbiakban ugyanúgy készítjük./

KÉPTÁRAIM LINKJE

http://picasaweb.google.hu/gittamama1

Sajtos kifli

Hozzávalók:50dkg liszt,4dkg élesztő,3kávés kanál só,20dkg margarin v. zsír,
1pohár tejföl,1 tojás,reszelt sajt.
A tésztát összeállítjuk a margarinnal és a többi hozzávalóval. Fél órára hidegre
tesszük,utána 7 egyenlő részre osztjuk. kicipózzuk,majd 6-7órára hűtőbe tesszük.
Kerekre nyújtva,átlósan16 felé vágjuk.Kifli formára tekerjük a tetejét tojással bekenjük
reszelt sajttal megszórjuk.Zsírozott tepsibe 10-15 percig világosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok.