,,A fonal formálja a szemet, a kötés összekovácsolja a barátságot, a kézimunka pedig összeköti a nemzedékeket."
Karen Alfke, tervező, oktató

2011. április 18., hétfő

Amerikai krémes

Amerikai krémes


Tésztához: 7 tojás sárgája,20dkg cukor,20dkg liszt,1cs. sütőpor,2ek.kakaó,11ek. víz,2ek. olaj

Krémhez: 7 tojás fehérje,7-10ek cukor,2cs. vaníliás pudingpor,5-6dl tej

Tetejére: 4dl Hulala tejszín,reszelt csokoládé


Elkészítés:A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,vízzel,olajjal,majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegítet sütőben 20percig sütjük a piskótát.

Amig a piskóta sül: Pudingporból és a tejből a megszokott módon elkészítjük a pudingot (jó sűrűre).A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.A még forró pudinggal keverjük össze és kenjük a tészta tetejére,és tegyük vissza a sütőbe további 10-15percre.Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha kihűlt akkor a felvert tejszínhabbal és csokireszelékkel díszítjük.(én a tjszínhabba tettem habfixet)

35x27cm-es tepsihez készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése