,,A fonal formálja a szemet, a kötés összekovácsolja a barátságot, a kézimunka pedig összeköti a nemzedékeket."
Karen Alfke, tervező, oktató

2011. január 6., csütörtök

Tojásfehérje magvakkal


Tojásfehérje magvakkalA tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem, a vége felé felolvasztott (nem meleg) mézet csorgatok bele és verem tovább.
Mézet ízlés szerint rakok bele.
Ebbe jön 1 ek étkezési keményítő,kókuszreszelék, és az otthon fellelhető mindenféle magvak ízlés szerint,annyi, hogy ne legyen folyós, inkább összeálljon, hogy vizes kézzel golyókat tudj formázni belőle.
Majd ezeket a golyókat a 2 tenyered között ellapítod és sütőpapírral bélelt tepsibe rakod.
150-160 fokos sütőben sütöd .
Én tettem bele,mandulaszeletet kissé ledarálva,zabpelyhet ezt is egy kicsit megdaráltam,szezámmagot,lenmagot,napraforgót,kókuszreszeléket.

Újévi fogadalmak

Kicsit megkésve, de boldog új évet kívánok ez úton az ide látogatóknak.

Nem vagyok az újévi fogadalmak híve (alapvetően a hasonló fogadalmaké sem).
Ez az írás is azért született, hogy némi magyarázatot adjak/adjunk az ide tévedt (és esetleg itt ragadt) olvasóknak.
Nem titok, hogy ezt a blog egy lelkes kis kézimunka csapat közös munkája.
A fórumon (is) most épp az újévi nagy felbuzdulás miatt szinte mindenki próbálja behozni a tavalyi lemaradást, illetve próbálja kipihenni az ünnepeket... Így látnivalóból kicsit kevesebb akad. Van aki már a húsvétra készül, és akad aki már a karácsonyra :-) Igen, van amit nem lehet elég korán kezdeni.
Akikkel leveleztem titokban köt/horgol/gyöngyöt fűz, és ez csupán a jéghegy csúcsa a rengeteg eltérő technikából. Ez jól lemérhető azon is, hogy a napi 100-200-300 hozzászólásról visszaesett nagyjából 50-re. Viszont hónap vége felé nem győzzük majd a fejünk kapkodni a sok csodás kézimunka láttán. Hisz kevesen mutatják a félkész munkákat.
Addigra amúgyis lecseng az aktuális fogyókúra és egyéb őrület, újabb strigula került a teljesített (vagy épp nem teljesített) oszlopba. Tehát visszatérnek a dolgos hétköznapok.

Így kis türelmed kérem, ígérem lesz itt is látnivaló rövidesen.