,,A fonal formálja a szemet, a kötés összekovácsolja a barátságot, a kézimunka pedig összeköti a nemzedékeket."
Karen Alfke, tervező, oktató

2011. február 3., csütörtök

babaruhákhoz méretek

Többször felmerült, hogy mekkora méretű babaholmikat készítsünk. Pár ötlet, remélem, hogy hasznára lesz többeknek.

2011. január 31., hétfő Köszöntöm a kedves Egybegyűlteket!
Egy igen szokatlan, rendhagyó kiállítást nyitunk meg.
Ez év január 16-án. volt 5 éve annak, hogy egy hívó mondatra kézimunkázni szerető lányok, asszonyok hada jelentkezett.
És hogy miért rendhagyó? Azért kérem szépen, mert a gyülekezés a virtuális világban történt, és történik azóta is.
Igaz ma már több százan vagyunk, akik az egymásra való odafigyeléssel, szeretettel, empátiával, összekovácsolódva működtetjük ezt a nagy családot. Ha úgy tetszik, láncszemek vagyunk egy nagy terítőben. :-)
Határon innen és túl, városokban, kis falvakban ülünk a számítógép előtt, mintákat és eszmét cserélünk, segítséget, tanácsot kérünk és adunk. Természetesen kapunk is. És hogy még mit kapunk? Ismeretségeket, emberséget, barátságot.
Csak pár bejegyzés a fórumra, aztán jön a telefonos segítség, majd a személyes találkozások. És itt már a családtagok is asszisztálnak szívesen. Jó ide tartozni. Együtt sírunk és együtt nevetünk.
Hiába a kilométerekben mért távolság, mégis közel vagyunk egymáshoz lélekben és szellemben egyaránt.
Senki nem magányos, mindig akad társ a monitor túloldalán, ellenére annak, hogy a fiatal lányoktól a dédi mamákig minden korosztály képviselteti magát. Legyen ez még sokáig így!

Ahol ennyi nőszemély összejön, oda kell egy terelgető egyéniség is. Büszkén mondhatjuk el, nekünk van egy Jolimamánk.
Ő fogja össze a társaságot, ha kell dicsér, ha kell dorgál, rövidre zár pontot tesz, és megy minden a régi kerékvágásban.
- Kedves Jolimama! Ezt az összetartó erőt itt most mindannyiunk nevében megköszönöm, a továbbiakhoz jó egészséget kívánok -

Az itt látható művek tükrözik a sokrétűséget, egyediséget, egyéniséget, kreativitást. Ami nem látszik rajtuk csak az alkotóik tudják, hogy egy -egy darab elkészültében milyen érzések és energiák feszülnek. Ugyanis a kézimunka bármely fajtája tükrözi a készítőjének lelkiállapotát, örömét, bánatát. Ezért megfizethetetlenek. Lélekből, lélekkel készülnek, sorsuk örömteli, hiszen gyönyörködtetésre születtek. Ennek jegyében ajánlom a kiállított darabokat figyelmükbe.
Amennyiben valaki kedvet kap a kézimunkázáshoz nagy családunk nyitott szívvel és befogadó karokkal várja új családtagjait.

Kellemes nézelődést, érezzék jól magukat.


A kiállítás képei itt láthatók
Antal Laci fotótára
Ágnes77
Csöpi47
Gykrisztina