,,A fonal formálja a szemet, a kötés összekovácsolja a barátságot, a kézimunka pedig összeköti a nemzedékeket."
Karen Alfke, tervező, oktató

2012. március 22., csütörtök

Csokoládékosárka mascarponés csokoládékrémmel


Kosárkákhoz:
10-10 dkg tej-, ét- és fehércsokoládé.
A kosárkákhoz az összetört csokoládét gőz fölé állított tálban
felolvasztjuk. Papír vagy szilikon mini muffin forma (4-5 cm) aljára fél teáskanálnyi olvadt
csokoládét öntünk, majd ecsettel az oldalát is bekenjük.
Hagyjuk dermedni a csokoládét 30 percig, majd 15 percre a hűtőbe
tesszük.
Szükség setén újra melegítsük fel a csokoládét és újabb
vékony réteggel vonjuk be a kosárkákat, majd további 30
percre visszatesszük a hűtőbe.

Töltelék:
20 dkg csokoládé, 2 evőkanál rum, 8 evőkanál mascarpone.
A krémhez a fentiekhez hasonló módon megolvasztjuk a csokoládét.
A tálat levéve a gőzről simára keverjük a csokoládét.
Amikor kissé kihűlt, a rumot és a mascarponét hozzáadva összedolgozzuk
lágy krémmé, majd időnként megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.
Óvatosan eltávolítjuk a formázópapírt a csokoládékosárkákról
és a krémmel megtöltjük őket.
Végül kedvünk szerint díszítjük.

Díszítéshez:
mogyoró, pisztácia, szórócukor stb.

Nekem 10 dkg csokiból 10 db kosárka jön ki. Először csak 5 dkg-ot olvasztok fel ezzel kikenem a formákat, majd a másik 5 dkg-al megismétlem. A 10 db kosárkához 10 dkg csokiból készítek krémet.

A receptet szmine osztotta meg velünk, köszönjük:-)